Logo Passei Direto
Material
Study with thousands of resources!

Text Material Preview

DELL EMC D-MSS-DS-23 Practice Questions
Dell Midrange Storage Solutions Design 2023
Order our D-MSS-DS-23 Practice Questions Today and Get Ready to Pass with
Flying Colors! 
D-MSS-DS-23 Practice Exam Features | QuestionsTube
Latest & Updated Exam Questions
Subscribe to FREE Updates
Both PDF & Exam Engine
Download Directly Without Waiting
https://www.questionstube.com/exam/d-mss-ds-23/
At QuestionsTube, you can read D-MSS-DS-23 free demo questions in pdf file,
so you can check the questions and answers before deciding to download the
DELL EMC D-MSS-DS-23 practice questions. These free demo questions are
parts of the D-MSS-DS-23 exam questions. Download and read them carefully,
you will find that the D-MSS-DS-23 test questions of QuestionsTube will be your
great learning materials online. Share some D-MSS-DS-23 exam online
questions below. 
 1 / 5
Fr
es
h 
DELL
 E
MC D
-M
SS-D
S-2
3 
Pra
ct
ic
e 
Que
st
io
ns
 - 
20
24
 Q
ui
ck
 P
re
pa
ra
tio
n 
Mat
er
ia
ls
 
1.A customer has a mixed environment consisting of Dell Unity 350F Dell Unity XT 680F. and Dell
PowerStore 5000X They want to have a single interface to monitor and report on all the arrays.
Which software tool should the technical architect recommend?
A. CloudlQ
B. Unisphere Analyzer
C. Unisphere Central
D. PowerStore Manager
Answer: C
Explanation:
Unisphere Central is the recommended software tool for the customer as it allows for the monitoring
and reporting of multiple Dell Unity and Dell PowerStore arrays through a single interface. It provides
a unified management experience and allows for efficient monitoring and troubleshooting of the
storage environment.
2.What tabs are available on the Dell EMC PowerStore Manager Dashboard?
A. Health. Overview. Performance, and Capacity
B. Health, Efficiency. Performance, and Summary
C. Performance. Efficiency, and Capacity only
D. Performance. Overview, and Capacity only
Answer: A
Explanation:
These categories are divided in tabs: Overview, Capacity, and Performance.
Reference: https://volumes.blog/2020/05/07/what-is-powerstore-part-6-powerstore-user-interface/
3.1.Which Dell PowerStore supported media devices carry a FIPS Type D certification?
A. NVMe SCM NVMe SSD, and SAS SSD
B. SAS HDD. NVMe SSD NVMe SCM, and SAS SSD
C. SAS SCM NVMe SSD and NVRAM
D. SAS SSD NVMe SSD NVMe SCM, and NVRAM
Answer: A
Explanation:
The Dell PowerStore supports a variety of media devices, including NVMe SCM, NVMe SSD, SAS
SSD, SAS HDD, and NVRAM. Of these, NVMe SCM, NVMe SSD, and SAS SSD carry a FIPS Type
D certification. This certification is a Federal Information Processing Standards (FIPS) certification
that indicates that the device has passed a set of security standards established by the US
government for use in sensitive, but unclassified data.
4.A customer has two Dell S4148FON switches which are not connected to each other. The customer
wants to use SMB to present NAS data directly from the array to their users. The solution must have
resilience in case a switch outage occurs
Which solution should the technical architect recommend?
A. Dell PowerStore100X
B. Dell PowerVault ME4
C. Dell PowerStore 1000T
D. Dell Unity XT 480
Answer: D
 2 / 5
Fr
es
h 
DELL
 E
MC D
-M
SS-D
S-2
3 
Pra
ct
ic
e 
Que
st
io
ns
 - 
20
24
 Q
ui
ck
 P
re
pa
ra
tio
n 
Mat
er
ia
ls
 
5.When a remove replication operation is performed on a Dell EMC PowerStore array, what happens
to the destination storage resource?
A. Is deleted
B. Stays in read/write mode
C. Stays in read-only mode
D. Taken offline
Answer: C
Explanation:
"Removing a replication session is initiated on the source system by removing the protection policy
from the Volume or Volume Group on the source system. Removing the protection policy from a
storage resource results in the following: *. The destination storage resource stays in read-only
mode."
6.A Dell EMC PowerStore customer plans to migrate storage volumes across appliances within a
cluster. They want to use minimal effort to ensure that the appliance avoids reaching full capacity.
Which method is recommended?
A. Live Migrate
B. Assisted Migration
C. Resource Balance
D. Volume Placement
Answer: B
Explanation:
Assisted migration - In the background, the system periodically monitors storage resource utilization
across the appliances. Migration recommendations are generated based on factors such as drive
wear, appliance capacity, and health. If you accept a migration recommendation, a migration session
gets automatically created.
Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore-1000t/pwrstr-cfg-vols/migrate-sto
rage-resources-to-another-appliance?guid=guid-2c5f6014-60e4-43ee-928f-b537c59da869&lang=en-
us
7.Which feature helps to enable file service High Availability on Dell EMC PowerStore?
A. NAS Network Heartbeat
B. RAID protected disk drives
C. Multiple redundant network ports with system bond
D. Redundant nodes with Live Volume enabled
Answer: A
Explanation:
Reference: https://www.delltechnologies.com/resources/en-us/asset/white-
papers/products/storage/h18157-dell-emc-powerstore-clustering-high-availability.pdf
8.Which file resources are supported with Dell EMC Unity asynchronous replication?
A. File systems and LUNs
B. LUNs and VMFS datastores
C. NAS servers and NFS datastores
D. Consistency Groups and file systems
Answer: C
Explanation:
Reference: https://www.delltechnologies.com/en-us/documentation/unity-family/unity-p-replication-
config/02- unity-rep-br-workflow.htm
 3 / 5
Fr
es
h 
DELL
 E
MC D
-M
SS-D
S-2
3 
Pra
ct
ic
e 
Que
st
io
ns
 - 
20
24
 Q
ui
ck
 P
re
pa
ra
tio
n 
Mat
er
ia
ls
 
9.A customer requests a proposal for a new Dell EMC SC Series storage system with the following
specifications:
? IO type: Random
? Existing data: 100 TB
? Rate of change: 2 TB per day
? Growth rate: 100 GB per day
? Snapshot retention: 1 week
What storage capacity should be specified to scope the system with Tier 1 RAID 10 protection?
A. 2.5 TB
B. 4.5 TB
C. 6.5 TB
D. 8.5 TB
Answer: B
10.From which storage platforms does a migration import data to a Dell PowerStore cluster?
A. Dell EqualLogic PS series Unity, Dell Compellent SC Series, and PowerVault ME
B. PowerMax. Dell EqualLogic PS senes Dell Compellent SC Series and Unity
C. VNXe Unity Dell Compellent SC Series and Dell EqualLogic PS series
D. Unity VNX2 Dell EqualLogic PS series and Dell Compellent SC Series
Answer: D
Explanation:
A migration import allows data to be transferred from an existing storage platform to a Dell
PowerStore cluster. The platforms that support migration import to a Dell PowerStore cluster include
Unity, VNX2, Dell EqualLogic PS series and Dell Compellent SC Series. These platforms are EMC
storage systems, which are now owned by Dell Technologies.
11.When sizing a Dell EMC Unity Hybrid array, what are considerations for performance?
A. Workload and hardware bottlenecks
B. Active data and load balancing
C. Drive size and component redundancy
D. General capacity and port utilization
Answer: A
Explanation:
Reference: https://www.delltechnologies.com/en-us/collaterals/unauth/white-
papers/products/storage/h15093- dell-emc-unity-best-practices-guide.pdf
12.Which NAS protocols does Dell PowerStore support?
A. FTP, SMB, NFSv2, NFSv3, and FTPS
B. FTPS, SMB, NFSv3, NFSv4, and FTP
C. SMB, NFSv3, NFSv4p, FTP, and SFTP
D. NFSv4, SMB, S3, FTP, and SFTP
Answer: C
Explanation:
Dell PowerStore supports a variety of NAS protocols to provide file access to clients.
These protocols include:
? SMB (Server Message Block): This protocol is used to provide file and printer sharing on Windows-
based systems.
 4 / 5
Fr
es
h 
DELL
 E
MC D
-M
SS-D
S-2
3 
Pra
ct
ic
e 
Que
st
io
ns
 - 
20
24
 Q
ui
ck
 P
re
pa
ra
tio
n 
Mat
er
ia
ls
 
? NFSv3 (Network File System version 3): This is a standard protocol used to provide file access on
UNIX-based systems.? NFSv4 (Network File System version 4): This is the latest version of the NFS protocol and it
provides enhanced security and improved performance over previous versions.
? FTP (File Transfer Protocol): This is a standard protocol used to transfer files between computers
over a network.
? SFTP (Secure File Transfer Protocol): This is an extension of the FTP protocol that provides secure
file transfer using SSH (Secure Shell) encryption.
13.Which Dell EMC Midrange solution is configured for block storage with a built-in hypervisor?
A. Unity XT
B. PowerStore X
C. SC 9000
D. PowerStore T
Answer: B
Explanation:
The PowerStore X model configuration provides a hypervisor layer in addition to block storage.
Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore-9000/pwrstr-v12n/virtualization-
architecture-and-configuration?guid=guid-cd3afd8a-aaba-43f5-b80c-c14b844b50b8&lang=en-us
14.A solutions architect must present two different Dell PowerStore options to a customer Both
options must contain 90 TB raw in the smallest drive configuration possible A 3000T and a 9000T are
the two models requested. The customer wants to know the minimum drive count necessary to
perform a capacity upgrade
Which solution should be recommended?
A. A 6x 15 TB drives in the 3000T and 6x 15 TB drives in the 9000T both requiring upgrades in six
drive increments
B. 6x 15 TB drives in the 3000T and 12x 7 TB drives in the 9000T both supporting single drive
upgrades
C. 6x 15 TB drives in the 3000T and 6x 15 TB drives in the 9000T both supporting single drive
upgrades
D. 12x 7 TB drives in the 3000T and 6x 15 TB drives in the 9000T both requiring upgrades in six drive
increments
Answer: C
Explanation:
This option provides the smallest drive configuration possible for both the 3000T and 9000T models,
and allows for single drive upgrades, which is more flexible for the customer.
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
 5 / 5
http://www.tcpdf.org