Logo Passei Direto
Buscar
Material
páginas com resultados encontrados.
páginas com resultados encontrados.

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Escolha uma das opções e acesse esse e outros materiais sem bloqueio. 🤩

Cadastre-se ou realize login

Ao continuar, você aceita os Termos de Uso e Política de Privacidade

Prévia do material em texto

QUESTION: 1 
In PRINCE2 what product is used to define the information that justifies the setting up, 
continuation or termination of the project? 
 
A. Project Initiation Document 
B. Business Case 
C. End Stage Approval 
D. Project Brief 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 2 
Which product keeps track of Requests For Change? 
 
 
 
A. Request Log 
B. Daily Log 
C. Quality Log 
D. Issue Log 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 3 
What provision in Planning can be made for implementing Requests for Change? 
 
 
 
A. Project and stage tolerances 
B. Contingency plans 
C. A Change Budget 
D. Adding a contingency margin to estimates 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 4 
FilL in the missing phrase from“ a project is a management environment that is created 
for the purpose of delivering one or more business products according to……” 
 
 
 
A. TheCustomer’sNeds 
B. An Agreed Contract 
C. The Project Plan 
D. A specified Business Case 
 
 
 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 5 
In what sequence would the (a) Project Initiation Document, (b) the Project Mandate 
and (c) the Project Brief appear in a PRINCE2 project? 
 
 
 
A. a, b, c 
B. b, c, a 
C. c, a, b 
D. c, b, a 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 6 
Which would require the production of an Exception Report? 
 
 
 
A. When a Project Issue is received 
B. When a Project Board member raises a complaint 
C. When a Request For Change or Off-Specification has been received 
D. When the current forecasts for the end of the stage deviate beyond the delegated 
tolerance bounds 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 7 
Which statement is NOT a fundamental principle of“ Closing a Project”? “A clear end 
to a project”– 
 
 
 
A. provides a useful opportunity to take stock of achievements 
B. provides an opportunity to ensure that all unachieved goals and objectives are 
identified 
C. provides the opportunity to evaluate achievement of all the expected benefits 
D. is always more successful than the natural tendency to drift into operational 
Management 
Answer: C 
QUESTION: 8 
 
 
 
 
What is the more common term used in PRINCE2™ for“ deliverable”? 
 
 
 
A. Item 
B. Package 
C. Product 
D. Component 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 9 
Which of these items does NOT involve the Project Board? 
 
 
 
A. Exception Assessment 
B. Highlight Reports 
C. Project Closure 
D. Work Package Authorisation 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 10 
What name is given to the permissible deviation from a plan allowed without 
immediate reporting to the Project Board? 
 
 
 
A. Allowance B. 
Contingency C. 
Concession D. 
Tolerance 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 11 
What other control is closely linked with configuration management? 
 
 
 
A. Risk Management 
B. Project Closure C. 
Change Control D. 
Project Initiation 
 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 12 
Which of these processes does NOT trigger the Planning (PL) process? 
 
 
 
A. Starting Up a Project (SU) 
B. Initiating a Project (IP) 
C. Managing Stage Boundaries (SB) 
D. Controlling a Stage (CS) 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 13 
In a Product Breakdown Structure what category of product is a Highlight Report? 
 
 
 
A. Quality 
B. Specialist 
C. Technical 
D. Management 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 14 
If, after a Quality Review Follow-up Action, an error is still not resolved, what action 
should be taken? 
 
 
 
A. An Exception Report is made 
B. A Project Issue is raised 
C. An Exception Memo is raised 
D. The review is reconvened 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 15 
Which of the following is NOT a PRINCE2 definition of a project? 
 
 
 
A. Has an organisation structure 
B. Produces defined and measurable business products 
 
 
 
 
C. Uses a defined amount of resources 
D. Uses a defined set of techniques 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 16 
What environment does PRINCE2 assume? 
 
 
 
A. A fixed-PRICE contract 
B. A Customer/Supplier environment 
C. A specialist environment 
D. A third-party environment 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 17 
Which feature of PRINCE2 tells the Project Manager where a product is, what its status 
is and who is working on it? 
 
 
 
A. Work Package 
B. Product Description 
C. Checkpoint Report 
D. Configuration Management 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 18 
In“Closing a Project”(CP)the project files are archived. What is the explanation given 
for this? 
 
 
 
A. To provide useful lessons to future projects 
B. Never throw anything away. 
C. This material may be needed by Programme Management 
D. To permit any future audit of the project’ s actions 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 19 
 
 
 
 
Which of the following statements is FALSE? Project Managers using PRINCE2™ are 
encouraged to… 
 
 
 
A. Establish terms of reference as a prerequisite to the start of the project 
B. Use a defined structure for delegation, authority and communication C. 
Divide the project into manageable stages for more accurate planning D. 
Provide brief reports to management at regular meetings 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 20 
Which of these is NOT a valid Risk Management action? 
 
 
 
A. Prevention 
B. Denial 
C. Reduction 
D. Transference 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 21 
Which one of these is NOT a PRINCE2 Component? 
 
 
 
A. Plans 
B. Controls 
C. Work Package 
D. Configuration Management 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 22 
Which document lists the major products of a plan with their key delivery dates? 
 
 
 
A. Product Outline 
B. Product Breakdown Structure 
C. Checkpoint Report 
D. Product Checklist 
 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 23 
The configuration of the final deliverable of the project is - 
 
 
 
A. The sum total of its products 
B. The interim products C. 
Its product description D. 
The single end-product 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 24 
Which part of a product lifespan is not part of a project life cycle in the eyes of 
PRINCE2? 
 
 
 
A. The change-over to operational use of the product 
B. Assessment of the value of the product after a period of use 
C. The specification of the product 
D. Finalisation of the business case 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 25 
What is the first job carried out on receipt of a new Project Issue? 
 
 
 
A. Allocation of priority 
B. Logging 
C. Decision on what type of issue 
D. Impact Analysis 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 26 
Which of these statements is FALSE? 
 
 
 
A. The Project Plan is an overview of the total project. 
B. For each stage identified in the Project Plan, a Stage Plan is required. 
 
 
 
 
C. An Exception Plan needs the approval of the next higher level of authority. 
D. A Team Plan needs approval by the Project Board. 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 27 
Which of the following statements is FALSE? 
 
 
 
A. Customer quality expectations should be discovered in the process 
“Starting Up a Project” 
B. Acompany’sQMSbecomespartofPRINCE2 
C. PRINCE2 may form part of a company’s QMS 
D. The Stage Plan describes in detail how part of the Project Plan will be carried out 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 28 
Which one of these statements describes the true purpose of Acceptance Criteria? 
 
 
 
A. A justification for undertaking the project based on estimated costs and anticipated 
benefits. 
B. A measurable definition of what must be done for the final product to be acceptable 
to the Customer. 
C. To provide a full and firm foundation for the initiation of a project. 
D. To triger‘ Starting up a Project’. 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 29 
How often does PRINCE2 recommend that open Project Issues should be reviewed? 
 
 
 
A. Weekly 
B. At Exception Assessments 
C. At Checkpoint Meetings 
D. On a regular basis 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
 
QUESTION: 30 
What other product is reviewed at the end of each stage apart from the Business Case 
and Project Plan? 
 
 
 
A. The Project Mandate 
B. The Team Plan 
C. The Risk Log 
D. The Project Brief 
 
 
 
Answer:/FRA 
 /ITA 
 /JPN 
 /KOR 
 /NLD (Gebruik deze instellingen om Adobe PDF-documenten te maken die zijn geoptimaliseerd voor prepress-afdrukken van hoge kwaliteit. De gemaakte PDF-documenten kunnen worden geopend met Acrobat en Adobe Reader 5.0 en hoger.)
 /NOR 
 /PTB 
 /SUO 
 /SVE 
 /ENU (Use these settings to create Adobe PDF documents best suited for high-quality prepress printing. Created PDF documents can be opened with Acrobat and Adobe Reader 5.0 and later.)
 >>
 /Namespace [
 (Adobe)
 (Common)
 (1.0)
 ]
 /OtherNamespaces [
 >
 >
 /FormElements false
 /GenerateStructure false
 /IncludeBookmarks false
 /IncludeHyperlinks false
 /IncludeInteractive false
 /IncludeLayers false
 /IncludeProfiles false
 /MultimediaHandling /UseObjectSettings
 /Namespace [
 (Adobe)
 (CreativeSuite)
 (2.0)
 ]
 /PDFXOutputIntentProfileSelector /DocumentCMYK
 /PreserveEditing true
 /UntaggedCMYKHandling /LeaveUntagged
 /UntaggedRGBHandling /UseDocumentProfile
 /UseDocumentBleed false
 >>
 ]
>> setdistillerparams
> setpagedeviceC 
 
 
 
QUESTION: 31 
Why is a copy of the Project Issue always returned to the author? 
 
 
 
A. The author owns it. 
B. To acknowledge its receipt and entry into the system. 
C. To elicit further information. 
D. To notify rejection of the Issue. 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 32 
Which of the options below reviews the benefits achieved by the project? 
 
 
 
A. Post-Project Review 
B. Post-Project Review Plan 
C. End Project Report 
D. Follow-on Action Recommendations 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 33 
Which of these statements is FALSE? 
 
 
 
A. A PRINCE2™ project has a finite life span 
B. A PRINCE2 project has a defined amount of resources 
C. A PRINCE2 project may have only activities, i.e. no products 
D. A PRINCE2 project has an organisation structure with defined responsibilities, to 
manage the project 
 
 
 
 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 34 
The person best situated to keep an eye on a risk is called its…? 
 
 
 
A. Supporter 
B. Monitor C. 
Owner 
D. Librarian 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 35 
Which document reviews actual achievements against the Project Initiation Document? 
 
 
 
A. End Project Report 
B. Post-Project Review 
C. Lessons Learned Report 
D. Follow-On Action Recommendations 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 36 
InPRINCE2alpotentialchangesaredealtwithas…? 
 
 
 
A. Configuration items 
B. Requests For Change 
C. Project Issues 
D. Exception Reports 
E. Action items 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 37 
Which one of these is NOT a key criterion for producing a Product Flow Diagram? 
 
 
 
 
A. Are the products clearly and unambiguously defined? 
B. On what other products is each product dependent? 
C. Is any product dependant on a product outside the scope of this plan? 
D. Which products can be developed in parallel? 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 38 
For a Quality Review, when are suitable reviewers identified? 
 
 
 
A. When the product is passed to configuration management 
B. In the Project Quality Plan 
C. During the QR preparation step 
D. In planning the relevant stage 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 39 
The existence of what product is checked in “Starting up a Project” and its initial 
version finalized in“ Initiating a Project”? 
 
 
 
A. The Project Mandate 
B. The Project Plan C. 
The Project Brief D. 
The Business Case 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 40 
Which does PRINCE2 regard as the third project interest, given user and supplier as the 
other two? 
 
 
 
A. Technical 
B. Management 
C. Business 
D. Quality 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
 
 
 
QUESTION: 41 
PRINCE2 lists a number of reasons why it is seldom desirable or possible to plan an 
entire project in detail at the start. Which of these is NOT one of these reasons? 
 
 
 
A. A changing or uncertain environment 
B. A PRINCE2 requirement 
C. Difficulty in predicting business conditions in the future 
D. Difficulty in predicting resource availability well into the future 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 42 
In which process is the Project Brief produced? 
 
 
 
A. Starting Up a Project 
B. Initiating a Project 
C. Authorising Initiation 
D. Authorising a Project 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 43 
When should a Product Description be baselined? 
 
 
 
A. As soon as it is available in draft form 
B. When the associated product has passed its quality check 
C. When the plan containing its creation is baselined 
D. As soon as it is written 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 44 
An Exception Plan covers what period? 
 
 
 
A. From the problem to the end of the project 
B. From the problem to the end of a plan that will no longer finish within agreed 
tolerances 
C. The work needed to put the project back within its tolerances 
 
 
 
 
D. The time needed to produce an Exception Report 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 45 
There are several benefits that the end stage assessment brings to a project. Which one 
of the following is NOT a benefit? 
 
 
 
A. To enable the approval of an Exception Report 
B. To provide a review of a risky project at key moments when new information about 
those risks appears 
C. To ensure that key decisions are made prior to the detailed work needed to 
implement them 
D. To provide a‘ fire break’ for the project by encouraging the Project Board to assess 
the project viability at regular intervals 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 46 
The initial Project Plan is based on the Project Brief, the Project Quality Plan and 
which other product? 
 
 
 
A. The Project Approach 
B. The Project Initiation Document 
C. The project start-up notification 
D. The Project Mandate 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 47 
Which document is a record of some current or forecast failure to meet a requirement? 
 
 
 
A. Exception Report 
B. Off-Specification 
C. Follow-On Action Recommendations 
D. Highlight Report 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
 
 
 
QUESTION: 48 
If there is a request to change a baselined product, and the change can be done within 
the stage or Work Package tolerances, how can the decision to implement the change be 
made? 
 
 
 
A. Project Manager’s decision 
B. Team Manager’s decision 
C. Team member’ s decision to whom the work has been allocated 
D. formal change control 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 49 
“ControlingaStage”driveswhichotherprocesonafrequent,iterativebasis? 
 
 
 
A. Managing Stage Boundaries 
B. Approving a Stage or Exception Plan 
C. Managing Product Delivery 
D. Planning 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 50 
The Project Quality Plan is written in which process? 
 
 
 
A. Initiating a Project 
B. Starting up a Project 
C. Managing Stage Boundaries 
D. Directing a Project 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 51 
What are defined as“ partitions of the project with decision points”? 
 
 
 
A. Work Packages 
B. Product Descriptions 
C. Quality Reviews 
 
 
 
 
D. Stages 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 52 
In which lower level process of“ Controling a Stage”is the Risk Log up dated? 
 
 
 
A. Reporting Highlights 
B. Assessing Progress 
C. Capturing Project Issues 
D. Examining Project Issues 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 53 
If a question arises on why a particular product was changed, which element of 
PRINCE2 would be of most help in finding the information? 
 
 
 
A. Issue Log 
B. Quality Log 
C. Configuration Management 
D. Change Control 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 54 
In which sub-process is a Stage Plan updated with actuals? 
 
 
 
A. Assessing Progress 
B. Reviewing Stage Status 
C. Planning a Stage 
D. Reporting Highlights 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 55 
In which sub-process are Checkpoint Reports created? 
 
 
 
 
 
 
A. Executing a Work Package 
B. Assessing Progress 
C. Reporting Highlights 
D. Reviewing Stage Status 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 56 
Are the following statements true or false? 
1 Delegated Project Assurance roles report directly to corporate or programme 
management 
2 In PRINCE2 the Project Manager role must be full time 
3 A project management structure is a temporary structure 
 
 
 
A. All three are false 
B. Only the third is true 
C. Only the first is false 
D. The second and third are true 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 57 
The proces,“Directing a Project” begins when? 
 
 
 
A. From“ Starting up a Project” 
B. After the start-up of the project C. 
At the end of the Initiation Stage D. 
Before start-up of the project 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 58 
Apart from“ Initiating a Project”in which proces is the Busines Caseupdated? 
 
 
 
A. Managing Product Delivery 
B. Controlling a Stage 
C. Managing Stage Boundaries 
D. Authorising a Stage 
 
 
 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 59 
The existence of what in formation is expected by the proces“ Starting Up a Project”? 
 
 
 
A. A Project Plan 
B. A Project Mandate 
C. An appointed organisation 
D. Project Initiation Document 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 60 
In the PRINCE2document management structure, how many types of file are 
recommended? 
 
 
 
A. One for each Stage 
B. Two, Management and Specialist 
C. Just the Quality File 
D. Three; project, stages and quality 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 61 
In a Quality Review which role does PRINCE2 suggest must ensure that all reviewers 
are provided with the relevant review products? 
 
 
 
A. Producer 
B. Scribe 
C. Review Chairperson 
D. Configuration Librarian 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 62 
Which of these is mandatory in a PRINCE2 project? 
 
 
 
 
A. The use of Team Managers 
B. The use of Exception Plans 
C. The use of Stages 
D. The use of Product Checklists 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 63 
The Project Board has three responsibilities towards the management of risk. Which of 
the following options is the FALSE one? 
 
 
 
A. Notifying the Project Manager of any external risk exposure to the project 
B. Making decisions on recommended reactions to risk 
C. Identifying, recording and regularly reviewing risks 
D. Striking a balance between levels of risk and potential benefits 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 64 
What function creates, maintains and monitors the use of a quality system? 
 
 
 
A. Project Support 
B. Quality Planning 
C. Quality Control 
D. Quality assurance 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 65 
Which is NOT a purpose of configuration management? 
 
 
 
A. To identify products 
B. To create products 
C. To track products 
D. To protect products 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
 
QUESTION: 66 
Which step is NOT part of“ Acepting a Work Package”? 
 
 
 
A. Understand the reporting requirements 
B. Agree tolerance margins for the Work Package 
C. Monitor and control the risks associated with the Work Package 
D. Produce a Team Plan which shows that the Work Package can be completed within 
the constraints 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 67 
Which process provides the information needed for the Project Board to assess the 
continuing viability of the project? 
 
 
 
A. Starting up a Project 
B. Closing a Project 
C. Planning 
D. Managing Stage Boundaries 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 68 
Which of the following are described in the Communication Plan? 
1) Who needs information 
2) What information they need 
3) Why they need it 
4) The format in which it should be presented. 
 
 
 
A. The fourth is wrong 
B. All four are correct 
C. Only the first two are correct 
D. The third is wrong. 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 69 
In which process are decisions made on Exception Reports? 
 
 
 
 
A. Managing Stage Boundaries 
B. Closing a Project 
C. Directing a Project 
D. Managing Product Delivery 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 70 
Which process checks for changes to the project management team? 
 
 
 
A. Starting up a Project 
B. Managing Stage Boundaries 
C. Closing a Project 
D. Directing a Project 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 71 
Fromtheproductslisted,which one i s produced during‘ Starting Up a Project’? 
 
 
 
A. The Project Initiation Document 
B. The Project Plan 
C. The Project Quality Plan 
D. The Project Approach 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 72 
Quality responsibilities, both within and external to the project, are defined in which 
process? 
 
 
 
A. Initiating a Project 
B. Starting up a Project 
C. Managing Stage Boundaries 
D. Directing a Project 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
 
QUESTION: 73 
Acceptance for the completed products is obtained as part of which process? 
 
 
 
A. Closing a Project 
B. Managing Product Delivery 
C. Managing Stage Boundaries 
D. Controlling a Stage 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 74 
An Exception Report is produced in which sub-process? 
 
 
 
A. Taking Corrective Action 
B. Reviewing Stage Status 
C. Escalating Project Issues 
D. Reporting Highlights 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 75 
Which of the following are functions of the start-up process, SU? 
1) Setting up the project management team 
2) Developing the Project Mandate into the Project Brief 
3) Confirming the Project Approach 
4) Creating the Issue Log 
 
 
 
A. All four 
B. the first three 
C. the first two 
D. the third is wrong 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 76 
Which role from the following list does PRINCE2™ say cannot be delegated? 
 
 
 
A. Team Manager 
B. Project Assurance 
 
 
 
 
C. Project Board Member 
D. Project Support 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 77 
New versions of the Project Plan are produced at the end of each stage to reflect 
updated information. Identify which option is FALSE. 
 
 
 
A. Progress already made 
B. Benefits already achieved 
C. Any agreed changes in circumstances 
D. Any revised forecast of cost 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 78 
The decision on whether a project’s solution will be contracted to third parties is made 
in which product? 
 
 
 
A. The Project Plan 
B. The Project Approach 
C. The Project Brief 
D. The Project Quality Plan 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 79 
Apart from “Initiating a Project” in which process is the Business Case updated? 
 
 
 
A. Managing Product Delivery 
B. Controlling a Stage 
C. Managing Stage Boundaries 
D. Authorising a Stage 
Answer: C 
QUESTION: 80 
 
 
 
 
What does PRINCE2 suggest may assist in the ultimate acceptance of the project? 
 
 
 
A. Identifying Risks associated with a plan 
B. Agreeing the Quality Criteria for a product with the Customer 
C. Establishing tolerance levels 
D. Follow-on Action Recommendations 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 81 
Which individual role is ultimately accountable for the project? 
 
 
 
A. Project Manager 
B. Senior Supplier 
C. Executive 
D. Senior User 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 82 
Who is responsible for the project producing a result that is capable of achieving the 
benefits defined in the Business Case? 
 
 
 
A. The Executive 
B. The Project Manager 
C. The Senior User 
D. The entire Project Board 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 83 
In which document does PRINCE2™ look for the identification of the Chairman of a 
Quality Review? 
 
 
 
A. Project Plan 
B. Stage Quality Plan 
C. Project Quality Plan 
D. Project Initiation Document 
 
 
 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 84 
Which of the following quality measures is covered in the process “Initiating a Project” 
(IP)? 
 
 
 
A. How quality will be achieved 
B. When each product will be tested 
C. By whom each product will be tested 
D. Options A, B and C 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 85 
In terms of configuration management what are described as the assets of a project? 
 
 
 
A. The resources 
B. The plans 
C. The products 
D. The business benefits 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 86 
Which of the following products is NOT created during the PRINCE2™ process 
model? 
 
 
 
A. Project Brief 
B. Project Mandate 
C. Project Initiation Document 
D. Project Plan 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 87 
Which statement is NOT a fundamental principle of “Closing a Project”? 
 
 
 
 
A. A clear end to a project provides a useful opportunity to take stock of achievements 
and experience 
B. A clear end to a project provides an opportunity to ensure that all unachieved goals 
and objectives are identified 
C. A clear end to a project provides the opportunity to evaluate achievement of all the 
expected benefits 
D. A clear end to a project is always more successful than the natural tendency to drift 
into use and subsequent modification of the product 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 88 
In which process are checks made for changes to the project management team? 
 
 
 
A. Starting up a Project 
B. Managing Stage Boundaries 
C. Closing a Project 
D. Directing a Project 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 89 
What provision in Planning can be made for implementing Requests for Change? 
 
 
 
 
A. Project and Stage Tolerances 
B. A Change Budget 
C. Contingency Plans 
D. Adding a contingency margin to estimates 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 90 
Which optionis NOT part of the Project Initiation Document? 
 
 
 
A. Project Mandate 
B. Initial Business Case 
C. Project Quality Plan 
D. Communication Plan 
 
 
 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 91 
On behalf of whom do any appointed assurance jobs assure the project? 
 
 
 
A. Project Manager 
B. Corporate Management 
C. Project Executive 
D. One or more members of the Project Board 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 92 
Which statement most accurately reflects the reason for an Exception Assessment in 
PRINCE2™? 
 
 
 
A. For the Project Manager to present an Exception Plan to the Project Board 
B. The Project Manager delivers a progress report to the Project Board as a confidence 
boost 
C. The Project Board meets to consider an Exception Report 
D. The Project Manager reviews and revises the Risk Log with those with assurance 
roles 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 93 
If a product is to be changed, what else must also pass through change control? 
 
 
 
A. Stage Quality Plan 
B. Product Breakdown Structure 
C. Product Description 
D. Quality Log 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 94 
As part of “Assessing Progress” the Project Manager looks at Checkpoint Reports, 
Work Packages status and what other product? 
 
 
 
 
 
 
 
A. Highlight Reports 
B. The Quality Log 
C. The Business Case 
D. Project Initiation Document 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 95 
What document is input to the Project Board with a request to authorise the project? 
 
 
 
A. The Project Brief 
B. The Project Mandate 
C. The Project Initiation Document 
D. An Implementation Plan 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 96 
What is the first task in product-based planning? 
 
 
 
A. Creating a Product Checklist 
B. Creating a Product Description for the final product 
C. Creating a Product Flow Diagram 
D. Creating a Product Breakdown Structure 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 97 
Which one of these is NOT a Project Issue? 
 
 
 
A. Annotation of minor errors on a Quality Review product 
B. Request to change the specification of requirements 
C. Suggestion to improve a project product 
D. Record of some current or forecast failure to meet a requirement 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
 
 
 
QUESTION: 98 
Which role is suggested might act as Scribe to a Quality Review? 
 
 
 
A. Project Assurance 
B. Reviewer 
C. Project Support 
D. The Review Chairman 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 99 
What does PRINCE2™ say must drive the project? 
 
 
 
A. The Project Mandate 
B. The Project Initiation Document 
C. The Project Brief 
D. The Business Case 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 100 
Which phrase applies to the user representative in a PRINCE2 project management 
team? 
 
 
 
A. They will be impacted by the outcome 
B. May need to use both in-house and external teams to construct the final outcome 
C. Representation from the business viewpoint 
D. Will provide the funding 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 101 
Which process covers overall direction and decision-making of the project? 
 
 
 
A. Managing Product Delivery 
B. Controlling a Stage 
C. Directing a Project 
D. Managing Stage Boundaries 
 
 
 
 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 102 
What is the fundamental principle behind the process “Managing Product Delivery”? 
 
 
 
A. A controlled break between Project Manager and product creation/provision by third 
party suppliers 
B. Before a Work Package is allocated to the team, there should be agreement with the 
Project Manager on what is to be delivered 
C. Whatever the type of project, the actual task of creating the required products needs 
to be managed 
D. Work only commences and continues with the consent of the Project Manager 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 103 
The Product-based Planning technique is recommended for which plans? 
 
 
 
A. Stage Plans only 
B. Project and Stage Plans only 
C. All levels of plan 
D. All levels of plan except the Exception Plan 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 104 
The use of which of these roles is OPTIONAL? 
 
 
 
A. Executive 
B. Project Manager 
C. Senior User 
D. Team Manager 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 105 
Which of the following statements is FALSE? 
 
 
 
 
 
 
 
A. The two standard elements to tolerance are time and cost 
B. Tolerance is the permissible deviation from plan without bringing the deviation to 
the attention of the next higher authority. 
C. Separate tolerance figures should be given for time and cost. 
D. The Project Board has absolute discretion to set new tolerances at Project and Stage 
Plan levels whenever it wishes to whatever levels it wishes. 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 106 
In which lower level process of Controlling a Stage is a Stage Plan updated with 
actuals? 
 
 
 
A. Assessing Progress 
B. Reviewing Stage Status 
C. Planning a Stage 
D. Reporting Highlights 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 107 
Which process produces operational and maintenance acceptance of products? 
 
 
 
A. Managing Stage Boundaries 
B. Managing Product Delivery 
C. Closing a Project 
D. Controlling a Stage 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 108 
Who does PRINCE2™ say may re-evaluate the priority of an issue after impact 
analysis? 
 
 
 
A. The Team Manager 
B. Those with assurance responsibilities 
C. The Author 
D. The Project Board 
 
 
 
 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 109 
Which report does the Project Manager receive on a regular basis? 
 
 
 
A. Highlight Report B. 
Checkpoint Report C. 
Issue Report 
D. Exception Report 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 110 
In PRINCE2 all potential changes are dealt with as …? 
 
 
 
A. Requests For Change 
B. Off-Specifications C. 
Configuration Items D. 
Project Issues 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 111 
Given that producing a Product Breakdown Structure and a Product Flow Diagram are 
two of the steps of product-based planning, which is another? 
 
 
 
A. Identifying activities and dependencies 
B. Writing Product Descriptions 
C. Scheduling 
D. Defining and analysing products 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 112 
In preparing for a Quality Review, who should distribute a copy of the product and 
Product Description to the reviewers? 
 
 
 
 
 
 
A. The Project Manager 
B. the Scribe 
C. the Team Manager 
D. the Producer 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 113 
What are described as “the backbone of the management information system required 
for any project”? 
 
 
 
A. Highlight Reports 
B. Plans 
C. The control points 
D. End Stage Assessments 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 114 
Which PRINCE2 technique helps to ensure that all personnel affected by a product 
have the same understanding of the product’s purpose? 
 
 
 
A. Quality Review 
B. Configuration Management 
C. Product-based Planning 
D. Change Control 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 115 
If there were a need to know what the precise content of an old version of a product 
was, what part of PRINCE2™ would most help us? 
 
 
 
A. The Stage Plan 
B. The Issue Log 
C. Configuration Management 
D. Work Package Authorisations 
 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 116 
The initial Project Plan is based on the Project Brief, the Project Quality Plan and 
which other product? 
 
 
 
A. The Project Approach 
B. The Project Initiation Document 
C. The project start-up notification 
D. The Project Mandate 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 117 
What is a concession? 
 
 
 
A. A contract to a third party 
B. An error found in a Quality Review which is not corrected 
C. An Off-Specification accepted by the Project Board without corrective action 
D. An allowance above and beyond tolerance levels 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 118 
Are the majority of PRINCE2™ controls described as…? 
 
 
 
A. Event-driven 
B. Time-driven 
C. Ad hoc 
D. Technique-based 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 119 
Which product does PRINCE2 suggest should include the budget and schedule impact 
of changes? 
 
 
 
A. Checkpoint Report 
 
 
 
 
B. Exception ReportC. Highlight Report 
D. Lessons Learned Report 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 120 
What time-driven control ascertains the status of team members’ work? 
 
 
 
A. Highlight Report B. 
Checkpoint Report C. 
Exception Report D. 
End Stage Report 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 121 
What plan identifies quality responsibilities for the project? 
 
 
 
A. The Project Plan 
B. a Stage Quality Plan 
C. the Project Quality Plan 
D. a Team Plan 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 122 
In which process does the Project Manager ask the Project Board where the authority 
for making change lies? 
 
 
 
A. During Starting Up A Project 
B. During Initiating a Project 
C. In Giving Ad Hoc Direction 
D. When Authorising a Stage 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 123 
 
 
 
 
Apart from the Issue Log, what else is updated by the lower level process “Examining 
Project Issues”? 
 
 
 
A. Lessons Learned Log 
B. Business Case 
C. Risk Log 
D. Stage Plan 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 124 
Closure of the project can only be authorised in which of these processes? 
 
 
 
A. Initiating a Project 
B. Closing a Project 
C. Managing Stage Boundaries 
D. Directing a Project 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 125 
Which report assesses what management processes worked well and what went badly? 
 
 
 
A. Follow-on Action Recommendations 
B. End Stage Report 
C. Business Case review 
D. Lessons Learned Report 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 126 
What does PRINCE2™ suggest is a direct input to the Project Quality Plan? 
 
 
 
A. ISO 9001 
B. Stage Quality Plan 
C. The supplier quality policy 
D. Customer Quality Expectations 
 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 127 
What name is given to the review that checks that the configuration management 
process is being done to a standard? 
 
 
 
A. Product Status Account 
B. Configuration audit 
C. Quality Review 
D. Quality Assurance 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 128 
Who might receive completed products before the Team Manager reports that the 
Work Package has been completed? 
 
 
 
A. The Customer 
B. The User 
C. Configuration Librarian 
D. The Project Board 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 129 
In the suggested filing system, where is the Risk Log kept? 
 
 
 
A. Quality File 
B. Project File 
C. Each Stage File 
D. Specialist File 
 
 
 
Answer: 
B 
 
QUESTION: 130 
For a Quality Review, when are suitable reviewers selected? 
A. When the product is passed to Configuration Management 
 
 
 
 
B. In the Project Quality Plan 
C. During the QR Preparation step 
D. In planning the relevant stage 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 131 
Which of these is NOT a specific objective of an end stage assessment? 
 
 
 
A. Perform a risk analysis and management review of the project 
B. Revise the Project Mandate 
C. Review the tolerances set for the next Stage 
D. Review the next Stage Plan against the Project Plan 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 132 
Defining the stages of a project is fundamentally a process of balancing a number of 
parameters. Which one of the following is NOT one of the parameters 
 
 
 
A. The availability of the project board for progress meetings 
B. How far ahead in the project it is sensible to plan 
C. Where the key decision points need to be on the project 
D. Too many small stages versus too few big ones 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 133 
In which sub-process of “Controlling a Stage” is the Risk Log updated? 
 
 
 
A. Capturing Project Issues 
B. Assessing Progress 
C. Examining Project Issues 
D. Reporting Highlights 
Answer: C QUESTION: 
134 
 
 
 
 
Which step is NOT part of “Accepting a Work Package”? 
 
 
 
A. Understand the reporting requirements 
B. Agree tolerance margins for the Work Package 
C. Monitor and control the risks associated with the Work Package 
D. Produce a Team Plan which shows that the Work Package can be completed within 
the constraints 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 135 
The configuration of the final deliverable of the project is - 
 
 
 
A. The single end product 
B. The interim products 
C. Its product description 
D. The sum total of its products 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 136 
In the PRINCE2™ document management structure, how many major types of file are 
recommended? 
 
 
 
A. Three-plans, risk and quality 
B. Three-project, stage and quality 
C. Just the Quality File 
D. One per Project Issue 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 137 
When is a Project Quality Plan created? 
 
 
 
A. In 'Starting up a Project' 
B. During Initiation 
C. As part of 'Managing Stage Boundaries' 
D. As part of the Project Mandate 
 
 
 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 138 
The following appears on the cover sheet of a PID: 'Version 1. 3 Draft'. Which 
Component of PRINCE2 would be responsible for this entry? 
 
 
 
A. Controls 
B. Configuration Management 
C. Quality in a Project Environment 
D. Change Control 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 139 
When should an initial examination of a Project Issue be performed? 
 
 
 
A. As soon as it is logged 
B. On a weekly basis 
C. At the next execution of the sub-process, Reviewing Stage Status 
D. At end stage assessment 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 140 
In addition to the normal steps of a Quality Review an extra one, “Quality Review 
Planning” is recommended. In which process does PRINCE2 suggest that this step 
should be done? 
 
 
 
A. Planning 
B. Starting up a Project 
C. Initiating a Project D. 
Controlling a Stage 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 141 
Quality management is … 
 
 
 
 
 
 
A. The means of ensuring that products meet the quality criteria 
B. The establishment of the objectives and requirements for quality 
C. The creation and maintenance of a quality system 
D. The process of ensuring that the quality expected by the customer is achieved 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 142 
What should be reviewed as part of preparing a Work Package? 
 
 
 
A. The Issue Log 
B. The appropriate Product Descriptions 
C. Project Board Authorisation to Proceed 
D. Timesheets 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 143 
The person operating the configuration management method is called 
 
 
 
A. Configuration Librarian 
B. Configuration Auditor C. 
Product Assurance 
D. Version Controller 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 144 
Which of the following statements is FALSE? Project Managers using PRINCE2 are 
encouraged to … 
 
 
 
A. Establish terms of reference as a prerequisite to the start of the project 
B. Use a defined structure for delegation, authority and communication 
C. Ensure resource commitment from management is part of any approval to proceed 
D. Provide brief reports to management at regular meetings 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
 
 
 
QUESTION: 145 
The Quality File has seven divisions. Five of these are for customer’s quality 
expectations, Project Quality Plan, Configuration Management Plan, Configuration 
Item Records and Quality inspection records. Which of the following is another one? 
 
 
 
A. Off-Specifications 
B. Specialist Products 
C. Acceptance Criteria 
D. Stage Quality Plans 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 146 
Which process covers the work required of people who may not be using PRINCE2? 
 
 
 
A. Managing Stage Boundaries 
B. Starting up a Project 
C. Directing a Project 
D. Managing Product Delivery 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 147 
It would be chaotic to have the people who are working on the project starting activities 
whenever they think fit. What product does PRINCE2 use to control this? 
 
 
 
A. Project Issue 
B. Work Package 
C. Checkpoint Report 
D. Risk Log 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 148 
What element of PRINCE2 provides “an objective measurement for management 
progress control”? 
 
 
 
A. Quality Review 
 
 
 
 
B. Checkpoint Report 
C. Highlight Report D. 
End Stage Report 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 149 
What environment does PRINCE2 assume? 
 
 
 
A. A fixed-price contractB. A Customer/Supplier environment 
C. A specialist environment 
D. A third-party environment 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 150 
The Project Board has three responsibilities towards the Management of Risk. Which of 
the following options is the FALSE one? 
 
 
 
A. Notifying the Project Manager of any external risk exposure to the project 
B. Ensuring that risks are identified, recorded and regularly reviewed 
C. Making decisions on recommended reactions to risk 
D. Striking a balance between level of risk and potential benefits 
 
 
 
Answer: B 
 
QUESTION: 151 
There are 6 variables involved in all projects. The first 5 are costs, timescales, quality, 
scope and risk. What is the 6th? 
 
 
 
A. Products 
B. Management 
C. Outcomes 
D. Benefits 
Answer: D 
QUESTION: 152 
 
 
 
 
In the “Plan the Next Stage” activity, which project role is responsible for reviewing the 
next Stage Plan? 
 
 
 
A. Project Manager 
B. Project Assurance 
C. Senior User 
D. Corporate/Programme Management 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 153 
What is the first step in Product-based Planning? 
 
 
 
A. Create a Product Breakdown Structure 
B. Write a Project Product Description 
C. Create a Product Flow Diagram 
D. Write Product Descriptions 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 154 
Controlling a Stage describes the day-to-day work of the Project Manager. Which of 
the following statements is false? 
 
 
 
A. In Controlling a Stage, the Stage Plan is updated with actuals and progress is 
checked against the plan 
B. Controlling a Stage drives Managing Product Delivery 
C. The Project Manager uses the process Controlling a Stage to manage any deviations 
from Stage or Project Plans 
D. All of Controlling a Stage is used in a time-driven manner 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 155 
At which point should a project be terminated? 
 
 
 
A. A project should be terminated once it is predicted to exceed the project tolerance 
B. A project should be terminated if the Project Manager or a member of the Project 
Board resigns 
 
 
 
 
C. Once a project commences, it should continue to completion 
D. A project should be terminated when the Project Board decides that the project is no 
longer viable 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 156 
The Project Mandate is usually derived from: 
 
 
 
A. A sketch on the back of an envelope? 
B. The very first PRINCE2 process? 
C. A PRINCE2 project think-tank of the Project Manager, other team members and the 
Project Board? 
D. Programme or corporate management? 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 157 
Which process is the Quality Register created? 
 
 
 
A. Initiating a Project 
B. Managing Product Delivery 
C. Controlling a Stage 
D. Starting Up a project 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 158 
At which point does the PRINCE2 Project Board carry out its first major activity? 
 
 
 
A. After Starting up a Project 
B. Once corporate / programme management has given a Project Mandate 
C. At the beginning of Starting up a Project 
D. Once the Project Mandate has been created 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 159 
 
 
 
 
Which of the following does not aid the Project Manager in exerting control? 
 
 
 
A. Project Initiation Documentation 
B. Work Package 
C. Exception Plan 
D. Project Plan 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 160 
Which of the following is an in put to the “Plan the Next Stage” activity in the 
“Managing a Stage Boundary” process? 
 
 
 
A. Issue Register 
B. Checkpoint Report 
C. Project Product Descriptions 
D. Exception Plan 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 161 
Which of the following are produced during the Starting Up a Project stage? 
 
 
 
A. Project Plan 
B. Project Initiation Document 
C. Project Quality Plan 
D. Project Brief 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 162 
Which of the following is a trigger for the Project Manager to update the Stage Plan 
with actuals? 
 
 
 
A. Once agreed, the Stage Plan never gets updated 
B. Receipt of a Checkpoint Report from a team manager 
C. Receipt of a Project Issue 
D. An entry made into the daily log 
 
 
 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 163 
A Project Mandate is turned into a Project Brief by which of the following processes? 
 
 
 
A. Managing Product Delivery 
B. Starting Up a Project 
C. Initiating a Project 
D. Authorising Initiation 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 164 
Which product documents issues and should be monitored on a regular basis? 
 
 
 
A. Daily Log 
B. Issue Register 
C. Lessons Log 
D. Issue Report 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 165 
Which of the following is NOT a step in PRINCE2 Risk Management? 
 
 
 
A. Assess 
B. Risk budget 
C. Identify 
D. Implement 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 166 
Which Process is used to design the Project Management Team? 
 
 
 
A. Initiating a Project 
B. Authorising a Project 
 
 
 
 
C. Starting Up a Project 
D. Directing a Project 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 167 
Which of the following is not an objective of the process Initiating a Project? 
 
 
 
A. It encourages the Project Board to take ownership of the project 
B. It provides the benchmark for decision-making processes throughout the projects life 
C. It confirms the existence of an acceptable Business Case justifying the project 
D. It ensures that all project management authorities are appointed 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 168 
Which of the following is NOT an objective of the process Controlling a Stage? 
 
 
 
A. Ensure that quality is achieved as planned 
B. Manage any deviations from Stage or Project Plans 
C. Identifying the key products that the project will deliver 
D. Manage on-time delivery of products within agreed tolerances 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 169 
Whose responsibility is it to supply the Customer’s quality expectations? 
 
 
 
A. Project Manager 
B. Senior User 
C. Executive 
D. Senior Supplier 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 170 
The Project Board keeps a control of the project through: 
1. Highlight Reports 
 
 
 
 
2. Checkpoint Reports 
3. Exception assessment 
4. Quality Log 
 
 
 
A. 1, 3 and 4 only 
B. All of the above 
C. land 3 only 
D. 1, 2 and 3 only 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 171 
Which of the following is a stable element within the Project Initiation Document? 
 
 
 
A. Business Case 
B. Project Plan 
C. Project tolerance 
D. Risk Log 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 172 
Which of the following are NOT covered in the management product ‘Project 
Approach’? 
1. Whether the solution is to be bespoke 
2. What quality levels the product must meet 
3. Whether an off the shelf product will be used 
 
 
 
A. 2 
B. 2&3 
C. None of the above 
D. 1&2 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 173 
Which of the following is an in put to the “Prepare the Communication Management 
Strategy” ? 
 
 
 
 
A. Stage Plan 
B. Quality Management Strategy 
C. Configuration Item Record 
D. Benefits Review Plan 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 174 
Which of the following is the definition for an off-specification? 
 
 
 
A. An issue the Project Manager needs to resolve or escalate 
B. Something forecast or currently not meeting society 
C. A proposal for a change to a basket 
D. A statement of concern 
 
 
 
Answer: B 
 
 
QUESTION: 175 
In which strategy would the change control process be recorded? 
 
 
 
A. Quay Management Strategy 
B. Configuration Management Strategy 
C. Risk Management Strategy 
D. Communication Management Strategy 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 176 
It me Project Board are too busy to authorize all change requests themsekes they can 
appoint....? 
 
 
 
A. A Change Authorty 
B. A Change Board 
C. A Change Commtee 
D. A Change Budget 
Answer: A 
QUESTION: 177 
 
 
 
 
What is the purpose of a Product Status Account? 
 
 
 
A. A set of records that descrbe rformaton about the project B. A bg used to record 
problems or concerns about products C. An aud( or review to compare actual status of 
products 
D. A report covemg the status aboutthe state of the projects products withn 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 178 
When examining a project issue, which three aspects should be considered? 
1. Performance targets 
2. Business Case 
3. Resources 
4. Risk 
 
 
 
 
A. 1,3,4 
B. 2,3,4 
C. 1,2,4 
D. 1,2,3 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 179 
Who would be responsible for maintaining the Configuration Item Records? 
 
 
 
A. Project Manager 
B. Project Support 
C. Project Assurance 
D. Team Manager 
 
 
 
Answer: B 
 
QUESTION: 180 
When does Directing a Project begin? 
 
 
 
A. From the beginning of Starting up a Project 
B. From the begnniig of Inliatrig a Project 
C. From the completion of Startng up a Project 
D. From the completion of Tniatiig a Project 
 
 
 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 181 
Which management product do the Project Board use to decide whether to authonse 
initiation? 
 
A. Project Bnef 
B. Busness Case 
C. Project Intiation Documentation 
D. Project Product Descrption 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 182 
Which of the following is NOT a tngger fo the project marager to authorise a work 
package? 
 
 
 
A. Stage Authonsation 
B. Correctie Action 
C. Exception plan approved 
D. Reporting hjhkjhts 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 183 
Which activity is responsible for updating the stage plan with actual during Controlling 
a Stage? 
 
 
 
A. Review the stage status 
B. Review work package status 
C. Repot Hhbghts 
D. Take corrective action 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 184 
During Execubng a Work package, specialist products are createi and quality reviews 
are carried out which management product captures the details of these reviews? 
 
 
 
 
 
 
A. Team Plan 
B. Checkpoint Report 
C. Quay Register 
D. Configuration Item Record 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 185 
During a work package the Team manager needs to keep the project manager informed, 
which management product is used for this? 
 
 
 
A. Highhght report 
B. Checkpont Report 
C. Issue Report 
D. End Stage Report 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 186 
When updating the project plan as part of Managing a stage boundary, what else might 
be updated? 
 
 
 
A. Exception P’an 
B. Project Management team 
C. Busriess Case 
D. Project Inaiabon Documentation 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 187 
Whicti of the following management products is NOT updated as part of Managing a 
stage boundary? 
1. Business Case 
2 Benefits Review Plan 
3. Configuration Item Records 
4. Project Brief 
 
 
 
A. 1,2,3 
B. 1,3,4 
 
 
 
 
C. 1,2,4 
D. 23,4 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 188 
Which of the following activities could tngger the production of an exception plan? 
 
 
 
A.Review Stage status 
B. Givng ad hoc drection 
C. Escalatng a project issue 
D. Report stage end 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 189 
Which of the following statements is FALSE regarding the Continued Business 
Justifcation 
 
 
 
A. The justifcaton for the project must reman the same throughout the project. 
B. The justAficabon for the project shouki remali vahd. 
C. The justification for the project may change. 
D. If the project is no longer justified t should be stopped. 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 190 
Which of the following activties is NOT an action of preparing for planned closure? 
 
 
 
A. Update the project plan wth actua 
B. Update the Project Management Team 
C. Request a product status account 
D. Confirm project has dehvered what defned ii Project PrOduCt Descrtion 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 191 
Whicts princpIe Is supported by the activity Evaluate the Project9 
 
 
 
 
 
 
 
A. Continued Business Justificaton 
B. Defried roles and responsbies 
C. Learn from experence 
D. Manage by stages 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 192 
Which of the following is False? A Successful project management team should, 
 
 
 
A. Have business, user and suppler stakeholders representation 
B. Never be reviewed as members should stay with the team for the duration 
C. Ensure appropriate governance by defiling responsive for directing, managing and 
delving the project and clearly defining accountable at all levels 
D. Have an effective strategy to manage communication flows to and from stakeholders 
 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 193 
Which of the following statements is true of the business interest on the project? 
 
 
 
A. Ensures the project provides value for money 
B. Ensures the requirements for the project are defined 
C. Ensures the products produced meet the desired quality 
D. Represents the users of the product 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 194 
Which of the following represents the four key characteristics a good Project board 
should di splay? 
 
 
 
A. Authority, Credulity, Ointment, Availably 
B. Authority, Credibity, Delegation, Avadabity 
C. Authority, Availably, Connections, Delegation 
D. Authority, Crudity, Connections, Delegation 
 
 
 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 195 
In which Management product would the Project Board specify where the authority for 
change requests lies? 
 
 
 
A. Risk Management Strategy 
B. Quaky Management Strategy 
C. Communication Strategy 
D. Configuration Management Strategy 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 196 
Who is responsible for ensuring That Communication Management Strategy is 
appropriate and that planned communication activities actually take place? 
 
 
 
A. Project Assurance 
B. Project Manager 
C. Corporate or Programme Management 
D. Project Support 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 197 
Which of the following roles cannot be combined? 
 
 
 
A. Executive and Senior User 
B. Project Manager and Project Support C. 
Project Assurance and Team Manager D. 
Senior Supplier and Supplier Assurance 
 
 
 
Answer: C 
 
QUESTION: 198 
PRINCE2 proposes 3 levels of Plan, which are they? 
A. Initiation, Project and Stage Plans 
 
 
 
 
B. Project, Stage and Exception Plans 
C. I Initiation, Project and Benefit Review Plans 
D. Project, Stage and Team Plans 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 199 
Having completed designing the plan, in which order should the next steps take place to 
produce a plan? 
1 Prepare Estimates 
2 Define and analyze Products 
3. Prepare the schedule 
4. Identify activities and dependencies 
 
 
 
A. 2,4,3,1 
B. 4,2,1,3 
C. 4,3,2,1 
D. 2,4,1,3 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 200 
Product based planning focuses on which of the following 
1. Creating product descriptions 
2. Identifying activities 
3 Creating a Product hierarchy 
4. Creating a Product sequence 
 
 
 
A. 1,2,3 
B. 2,3,4 
C. 1,3,4 
D. 1,2,4 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 201 
Who sets the tolerances for a work package? 
 
 
 
A. The project board 
B. The project manager 
 
 
 
 
C. The team manager 
D. Corporate or programme management 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 202 
Which of the following is not part of the composition of a Plan? 
 
 
 
A. Pre-requests 
B. Assumptions 
C. Quality responsibilities 
D. Product descriptions 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 203 
Who is responsible for committing user resources to the project? 
 
 
 
A. Senior User 
B. Senior Suppler 
C. Executive 
D. Project Board 
 
 
 
Answer: A 
 
QUESTION: 204 
Which ol the following statements describes an outcome? 
 
 
 
A. Any of the projects specialist products 
B. A result of the change derived from using the project’s products 
C. A measurable improvement resulting from a change 
D. Something perceived as advantages by a stakeho¼ier 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 205 
Which of the following should NOT be included in the business case? 
A. Reasons 
 
 
 
 
B. Major Risks 
C. Business options 
D. Business approach 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 206 
When considering the business options in the business case, which of these is NOT an 
option? 
 
 
 
A. Do nothing 
B. Do the maximum 
C. Do the minimum 
D. Do something 
 
 
 
Answer: B 
 
QUESTION: 207 
Which of the following statements s TRUE with regard to expected benefits?A. They cannot be assented 
B. They don’t need to follow corporate objectives 
C. They should be measured 
D. Tolerances cannot be set against expected benefits 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 208 
Who is responsible for ensuring that the value-for- money solution is constantly 
reassessed? 
 
 
 
A. Business Assurance 
B. Senior User 
C. Corporate or Programme Management 
D. Project Support 
Answer: A 
QUESTION: 209 
 
 
 
 
Which of the following activities is the Executive responsible for? 
 
 
 
A. Ensure the desired 
B. Responsible for the 
C. Assess and update 
D. Responsible for the 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 210 
Which of the following principles describes this statement’? xxx defines tolerances for 
each project objective to establish limits of delegated authority 
 
 
 
A. Manage by stages 
B. Focus on products 
C. Manage by exception 
D. Learn from experience 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 211 
Which of the following statements is NOT correct The Learn from Experience principle 
suggests that lessons should be actively sought.. 
 
 
 
A. When Starting a Project 
B. When initiating a Project 
C. As the project progresses 
D. As the project doses 
 
 
 
Answer: c 
 
 
 
QUESTION: 212 
Which of the following principles uses Product Descriptions to provide clarity by 
defining each products purpose, composition, derivation, format, quality criteria and 
quality method? 
 
 
 
A. Tailor to suit the project environment 
B. Focus on products 
C. Manage by stages 
 
 
 
 
D. Continued business justification 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 213 
Which of the following statements is FALSE regarding the Continued Business 
Justification? 
 
 
 
A. The justification for the project must remain the same throughout the project 
B. The justification for the project should remain valid 
C. The justications for the project may change 
D. If the project is no longer justified t. should be stopped 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 214 
The Manage by Exception principle sets tolerances for six areas of the project, Time, 
Cost and Qualities are three of them, what are the other three? 
 
 
 
A. Scope, People & Resources, Benefit 
B. Scope, Risk, Product 
C. Risk, Benefit, Product 
D. Scope, Risk. Benefit 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 215 
Which statement best explains the purpose of Tailor to suit the project environment? 
 
 
 
A. Ensure project controls are based on project’s scab, complexity, repentance, capably 
and risk 
B. To use a set of pre-defined templates for the size of project 
C. To tailor the use of the principles to suit the project 
D. To pick which PRTNCE2 processes to apply and which to leave out 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 216 
 
 
 
 
If Project tolerances were threatened. who needs to be notified? 
 
 
 
A. Project Board 
B. Project Manager 
C. Corporate or Programmer Management 
D. Executive 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 217 
During which process would the stage tolerances be set? 
 
 
 
A. Cantroling a Stage 
B. initiating a Project 
C. Managing a Stage Boundary 
D. Directing a Project 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 218 
Which of the following is not a factor to consider when determining the length of a 
stage? 
 
 
 
A. The amount of resources available in the short term 
B. How far ahead you can sens plan in detail 
C. The technical stages within the project 
D. The amount of r6k associated with the project 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 219 
Which statement is TRUE with regard to technical stages? 
 
 
 
A. technical stages can on’ occur sequenta1y 
B. Technical stages define where management dec&ons are appointee 
C. Technical stages often overlap 
D. Technical stages define the commitment of resources and authority to spend 
 
 
 
 
Answer: C 
 
QUESTION: 220 
There are two time driven controls in PRINCE2, which are they’? 
 
 
 
A. Highlight and End Stage Reports 
B. Highlight and Checkpoint Reports 
C. Checkpoint and End Project Reports 
D. Highlight and Lessons Reports 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 221 
Who is responsible for confirming stage and project progress against agreed tolerances? 
 
 
 
A. Project Support 
B. Executive 
C. Project Assurance 
D. Project Manager 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 222 
Which principle is central to the quality theme and provides explicit understanding of 
what the project will create? 
 
 
 
A. Manage by stages 
B. Focus on products 
C. Manage by exceptions 
D. Learn from experience 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 223 
Which of the following statements are True 
1. Quality management is the complete set of quality standards. Procedures and 
responsibilities for a site or organization 
2 Quality planning is about defining products required of the protect with their 
respective quality criteria methods and responsibilities. 
 
 
 
 
3. Quality control focuses on the op rational techniques and activities used to carry out 
quality inspections. 
4 Quality assurance ensures that quality methods are being correctly followed 
 
 
 
A. 1,2&3 
B. 1,3&4 
C. 1.2&4 
D. 2.3&4 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 224 
Which of the following statements would NOT be included in the Project Product 
Description? 
 
 
 
A. Purpose of the product 
B. Composition 
C. Project level tolerances 
D. Quality criteria 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 225 
In the PRINCE2 Quality review technique, who would most likely carry out the role of 
administrator 
 
 
 
A. Project manager 
B. Project support 
C. Team Manager 
D. Project Assurance 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 226 
Which role is responsible for providing the customers quality expectations and 
acceptance criteria for the project? 
 
 
 
A. Executive 
B. Corporate or Programmer Management 
 
 
 
 
C. Senior User 
D. Project Assurance 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 227 
Which management product defines the detailed nature purpose and function of a 
product? 
 
 
 
A. Plan 
B. Quality Register 
C. Project Product Description 
D. Product Description 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 228 
Which of the following statements is False regarding the Risk Management Strategy’? 
 
 
 
A. It captures and maintains al relevant informant on identified threats and opportunists 
B. It documents the r6k tolerances 
C. It documents the approach to risk 
D. It identifies responsible towards risk for the project 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 229 
There are four steps in the Risk Management procedure, what are they? 
 
 
 
A. Identify, Assess, Resource, Implement B. 
Identify, Evaluate, Resource, Implement C. 
Identify, Assess, Plan, Implement 
D. Identify, Evaluate, Plan, Implement 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 230 
 
 
 
 
Which of the following risk responses can be used for either an opportunity or a 
threat’? 
 
 
 
A. Reduce 
B. Share 
C. Reject 
D. Enhance 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 231 
Which of the following reports does not contain any information on risk? 
 
 
 
A. Issue Report 
B. Highlight report 
C. Lessons Report 
D. End Stage Report 
 
 
 
Answer: A 
 
 
 
QUESTION: 232 
Which of the following statements best describes what a risk owner is? 
 
 
 
A. Best placed to keep an eye on the risk 
B. Carry out the response actions to a risk 
C. Responsible for management, mentoring and control of al aspects of a risk 
D. Reports to the project manager regularly on the status of a risk 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 233 
Who is responsible for reviewing the risk management practices to ensure they are in 
line with the project’s risk management strategy? 
 
 
 
A. Project Support 
B. Project Manager 
C. Team Manager 
D. Project Assurance 
 
 
 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 234 
Starting Up a project is triggered by which of the following? 
 
 
 
A. Legislation 
B. Corporate Strategy 
C. Risks 
D. Mandate 
 
 
 
Answer: D 
 
 
 
QUESTION: 235 
Who is responsible for appointing the Project Manager? 
 
 
 
A. Corporate or ProgrammerManagement 
B. The Project Board 
C. The Executive 
D. Project Assurance 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 236 
During which of the following activities is the Project Product Description created? 
 
 
 
A. Design and appoint the Project Management Team 
B. Prepare the outline business case 
C. Select the project approach and assemble the project brief 
D. Plan the initiation stage 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 237 
Winch of the following is NOT an objective of Initiating a Project? 
 
 
 
A. Understanding the scope of what is to be done and the products to be delivered 
B. Understanding the roles and responsible of the Project Management Team 
 
 
 
 
C. Understand how quality required will be achieved 
D. Understand how progress will be monitored and controlled 
 
 
 
Answer: B 
 
 
 
QUESTION: 238 
Which other management product is created when the Business case is updated during 
Initiating a Project’? 
 
 
 
A. Post project review plan 
B. Risk Register 
C. Benefits Review plan 
D. Issue Register 
 
 
 
Answer: C 
 
 
 
QUESTION: 239 
Who is responsible for the initial creation of the Configuration Item records? 
 
 
 
A. Project Manager 
B. Team Manager 
C. Project Assurance 
D. Project Support 
 
 
 
Answer: D 
>
 /ColorImageDict >
 /JPEG2000ColorACSImageDict >
 /JPEG2000ColorImageDict >
 /AntiAliasGrayImages false
 /CropGrayImages true
 /GrayImageMinResolution 300
 /GrayImageMinResolutionPolicy /OK
 /DownsampleGrayImages true
 /GrayImageDownsampleType /Bicubic
 /GrayImageResolution 300
 /GrayImageDepth -1
 /GrayImageMinDownsampleDepth 2
 /GrayImageDownsampleThreshold 1.50000
 /EncodeGrayImages true
 /GrayImageFilter /DCTEncode
 /AutoFilterGrayImages true
 /GrayImageAutoFilterStrategy /JPEG
 /GrayACSImageDict >
 /GrayImageDict >
 /JPEG2000GrayACSImageDict >
 /JPEG2000GrayImageDict >
 /AntiAliasMonoImages false
 /CropMonoImages true
 /MonoImageMinResolution 1200
 /MonoImageMinResolutionPolicy /OK
 /DownsampleMonoImages true
 /MonoImageDownsampleType /Bicubic
 /MonoImageResolution 1200
 /MonoImageDepth -1
 /MonoImageDownsampleThreshold 1.50000
 /EncodeMonoImages true
 /MonoImageFilter /CCITTFaxEncode
 /MonoImageDict >
 /AllowPSXObjects false
 /CheckCompliance [
 /None
 ]
 /PDFX1aCheck false
 /PDFX3Check false
 /PDFXCompliantPDFOnly false
 /PDFXNoTrimBoxError true
 /PDFXTrimBoxToMediaBoxOffset [
 0.00000
 0.00000
 0.00000
 0.00000
 ]
 /PDFXSetBleedBoxToMediaBox true
 /PDFXBleedBoxToTrimBoxOffset [
 0.00000
 0.00000
 0.00000
 0.00000
 ]
 /PDFXOutputIntentProfile ()
 /PDFXOutputConditionIdentifier ()
 /PDFXOutputCondition ()
 /PDFXRegistryName ()
 /PDFXTrapped /False
 /Description 
 /CHT 
 /DAN 
 /DEU 
 /ESP

Mais conteúdos dessa disciplina